Bebek Nasıl Eğitilir?
Eğitim zihinsel gelişim için yapılan bir öğretme faaliyetidir. Bebeklerde zihinsel gelişim doğumdan önce daha anne karnında iken başlar. Doğduktan sonra da bebeğin çevresinde bulunan insanlarla kurmuş olduğu iletişime ve etrafında bulunan uyarıcılara bağlıdır. Bebek doğduğu an itibariyle çevresinin farkındadır. Bu farkındalık da bebekte merak duygusunu körükler ve bebek çevresini keşfetme ihtiyacı hisseder.
Bebeğin merak duygusu
Bebeğin fiziksel gelişimi başladıkça bu merak beraberinde gelen keşif dürtüsü de artış gösterir. Örneğin bebek yürümeye başlayınca merak ettiği nesnelere, kişilere ulaşmaya çalışır. Bebek konuşmaya başladıkça meraklarını sorduğu sorularla gidermeye çalışır. İşte bu noktada bebeği önemsemek ve iletişim halinde olduğumuzu ona hissettirmeliyiz. Bebek daha konuşamazken bile ağlayarak, gülerek ya da birtakım sesler ile bizlere kendini anlatmaya çalışır.
Onun istediği bir şeyi( oyuncak, yemek, eşya vb.) ona vermeli ve onunla incelemeliyiz. Bu şekilde ona merak ettiği şeyi açıklamamız gerekir. Bu onun da bir birey olduğunu ona göstermenin yanı sıra onun gelişiminde de etkilidir. Uzmanların önerdiği saat aralıklarında uyku almasını sağlamak, düzenli olarak oyun oynatmak, düzenli beslenmesini sağlamak, düzenli çizgi film izletmek çocuğun gelişimini sağlayacaktır. Emzirme döneminde onunla konuşmanız gerekir. Bu durum anne çocuk arasındaki bağı kuvvetlendirerek onda güven duygusunu oluşturacaktır. Güven duygusuna sahip bebekler aktif olma ve sosyallik konularında ilerleme kaydedebilirler.
Oyuncak Çizgi Film Dengeli Beslenme
Bebeğin sosyalleşmesi
Bebeğin tek başına büyümemesi gerekir. Tek başına büyüyen bebekler asosyal olur ve ileri yaşlarında ciddi problemler yaşarlar. Eğer ebeveynleri bir işte düzenli olarak çalışmak zorunda ve bu sebeple de bebeklerini evde bir bakıcı ile bırakmak durumunda kalıyor iseler evlerinin ya da iş yerlerinin yakınlarında bir bebek yuvasına bebeklerini kayıt ederek onların gelişimlerine katkı sağlamalıdırlar. Buradaki eğitmenler bebeklere uygun eğitimler vererek onların öğrenme isteklerini karşılayacak ve öğrenme isteklerinin devamlığını sağlayacaklardır.
Doktor kontrolünün önemi
Bebeklerin düzenli olarak doktora gözükmeleri gerekmektedir. Çünkü gelişim sürecindeki hataların önüne ne kadar erken geçilirse ebeveyn ve bebek psikolojisi sağlıklı olur. Psikoloji iletişimi, iletişim ise öğrenmeyi etkiler. Psikolojik sağlığı yerinde olan kişiler sağlıklı öğrenim hayatı sürdürürler. İnsan ilişkileri de düzenli olur.
Kreş Çocuk Parkı